Нинова изхвърли Сергей от евровота, пленумът го върна. Преглед на печата

БСП.

"24 часа":

Нинова изхвърли Сергей от евровота, пленумът го върна

Сергей Станишев ще е кандидат на БСП за евродепутат.

До влизането му в листата обаче се стигна едва на финала на продължилия цяла неделя партиен пленум. Първо Корнелия Нинова бламира лидера на ПЕС, като изобщо не го предложи в листата си, а след това членовете на Националния съвет бламираха нея, като пренаредиха списъка ѝ и го класираха за него.

Близо 10 часа продължиха червените драми. Нинова влезе на заседанието с готова листа, която представи пред Изпълнителното бюро едва час по-рано. (Виж пълния списък и кои са фаворитите ѝ на 3-а стр.) Двамата със Станишев трябваше да имат среща в 8,30 сутринта - по думите му "в 12 без 5", но тя не се състоя.

Но не липсата на Станишев сред имената, а включването на шефа на кабинета на президента Румен Радев - Иво Христов, на 4-ото място от гражданската квота бе голямата изненада.

Образование.

"Монитор":

Борбата за прием в първи клас в столицата започва

С най-голям шанс да бъдат приети в желаното от тях училище имат децата, живели в района на училището през последните 3 години, както и тези чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са възпитаници на същото школо. Те попадат в първа група. Във втора са тези с непроменян между 1 и 3 години адрес. Хлапетата, чийто адрес е сменян в рамките на по-малко от година пък се нареждат в трета група. В последната четвърта група пък са децата, чийто постоянен или настоящ адрес е извън прилежащия район на училището, в което подават заявление.

Когато децата от една група са повече от обявените места в план-приема на дадено школо, малчуганите се класират по допълнителни критерии. Сираци и полусираци ще получават 6 точки. Толкова ще има и за хлапета с над 50% трайни увреждания.

Иванчева.

"Сега":

20 години затвор иска прокуратурата по делото "Иванчева"

Затвор със срок между минималния и максималния, предвиден в Наказателния кодекс, поиска прокуратурата по делото "Иванчева", в което са подсъдими бившият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, нейният заместник Биляна Петрова и секретарят на общината Петко Дюлгеров. Наказанието за престъпление, свързано със злоупотреба на длъжностно лице с упражняваната от него власт, варира между 10 и 30 години. Заради влошеното здравословно състояние на обвиняемите и чистото им съдебно минало, от държавното обвинение поискаха средния размер на наказанието - около 20 години.

От прокуратурата поискаха още налагане на глоба в размер на 30 000 лева, както и конфискация на цялото имущество на тримата подсъдими, както и те повече да не заемат държавни позиции.

След като изслуша аргументите и доказателствата на прокуратурата и подсъдимите, съставът на съдия Иво Хинов ще произнесе присъдата в началото на следващата седмица.

Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова обявиха, че ще съдят зам.-главния прокурор Иван Гешев за клевета. "Ще заведем дело срещу Гешев за подвеждане и неправилна информация по медиите, за клевета. Ще има ответен удар по това, което той е излъгал пред медиите", каза Иванчева, цитирана от Би Ти Ви.

Инцидент.

"Сега":

Лютви Местан е задържан за 24 часа заради тежка катастрофа

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан бе задържан за 24 часа след като предизвика тежка катастрофа край село Загорско, при която загина 6 месечно дете, а трима души влязоха в болница. Местан е управлявал автомобил, участник в тежката катастрофа в Кърджалийско, при която загина 6-месечно бебе, съобщи 24rodopi.com. Инцидентът е станал около 13.30 часа на разклона за Загорско и Джебел.

Сблъсъкът между фолксвагена на Местан и друг автомобил е станал в един от критичните участъци на пътя. Лидерът на партия ДОСТ не e сред ранените. На място са линейки, полиция и пожарна. Районът е отцепен, а прокуратурата е поела случая.

Според 24rodopi.com Местан е бил на гости на приятел в джебелското село Слънчоглед. В ранния неделен следобед той тръгнал за София. На разклона направил опит да се включи в движението на главния път с ляв завой, когато последвал удар с друг лек автомобил.

24rodopi.com съобщава, че е взета алкохолна проба на Местан, която е отрицателна. Политикът е отведен в Районното управление, допълва сайтът.

В другата лека кола е пътувало семейство с двете си деца. При инцидента е загинало бебе на 6 месеца. Деветгодишно дете, водача на автомобила и жена на 28 години от същия автомобил са транспортирани в Спешното отделение на болницата в Кърджали.

Габрово.

"Дума":

Отново протест в Габрово

За поредна вечер портестриащи в Габрово се събраха на площада в центъра на града. Тази път обаче значително по - малко, съобщава БНТ.

Лошото време е най-вероятно да не се съберат много хора на протест. Малцината събрали се влязоха в залата на община Габрово, където започна среща с кмета на града. Пред нея бяха поставени девет искания, сред които и проверка на ТЕЛК-овите решения в града.

Кметът Таня Христова прие символично исканията и поиска среща с премиера и отговорните институции за решаването на проблемите, поставени пред нея.

В Габрово се появи проблем с чистотата на града, тъй като ромите в града не ходят на работа в общинската фирма.

Последните дни в Габрово работи само една машина за почистване, защото нейният водач не е от ромски произход. Така чист се оказва само центърът на града.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини