"Volkswagen" представи фейслифта на Passat

Volkswagen Passat остана на заден план спрямо по-новите модели на компанията, но не е забравен. Напротив, VW реши да покаже фейслифта на Passat още сега, преди началото на автосалона в Женева, съобщава "Autocar".

Автомобилът има леки визуални промени, които да го доближат повече до по-новите модели. LED светлините вече са стандартно оборудване, броните са с по-спортен дух и има нови джанти.

Визуално промените може да са малко, но от гледна точка на технологиите Passat има доста новости. Сред тях е и система за полуавтономно управление Travel Assist. Тя може да управлява колата при скорости до почти 210 км/ч, като това включва взимане на завои, съобразяване със скоростта на колите отпред и др.

Обновеният Passat получава и новата мултимедийна система MIB3. Тя позволява безжична връзка на iPhone с Apple Car Play, използване на смартфона вместо ключ за колата и др.

Ще се предлага избор от 4 дизелови двигателя - от 118 к.с. до 237 к.с. Един от агрегатите е нов с функция за изключване на цилиндри. Ще се предлага и GTE версия, която е хибрид и ще може да се движи и около 50 км изцяло на електричество.

Продажбите на новия модел ще започнат през лятото, като цените може да са малко по-високи заради промени в нивата на оборудване. Конкретните цени ще зависят от съответния пазар.

Източник: avtora.com

Коментари в сайта

Последни новини