Новото Volvo V60 Cross Country обединява комби и SUV в едно

"Volvo" пуска на пазара новия модел V60 Cross Country. Той обединява комби и SUV в едно и се очаква да се радва на голяма популярност сред клиентите на компанията.

Новият модел нарочно обединява двата класа, защото според компанията клиентите, които го предпочитат, търсят по-нетрадиционни предложения и искат да се отличат от класиката V60 и от типичния SUV XC60.

V60 Cross Country е тестван на тежки терени и ще е подходящ за хора, които обичат излетите, като е каран и на замръзнали езера на -27 градуса по Целзий по време на тестовете с журналисти. Автомобилът има и няколко режима на движение, включително Eco, комфортен, динамичен и офроуд.

Колата има клиренс от 210 мм спрямо 142 мм за стандартния V60 и 216 мм за XC60, като е със задвижане на всички колела стандартно. Тя ще се предлага с избор от три двигателя. Два от тях са 4-цилиндрови дизели - D3 със 148 к.с. и D4 с 201 к.с. Ще има и един бензинов двигател T5 с 4 цилиндъра и 247 к.с. Няма да има хибрид.

Моделът ще започне да се продава в Европа тази пролет, като базовата му цена в Германия ще е 52 000 евро. От "Volvo" очакват той да генерира между една четвърт и една трета от всички световни продажби на V60.

Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини