Втори опит за обвинение към Румен Овчаров за „Мини Бобов дол“

Специализираната прокуратура внеса в съда за втори път обвинение към екс министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров . Те са за неупражнения от Овчаров контрол за „Мини Бобов дол“ ЕАД, вследствие на което са последвали щети за милиони левове. Сумата нараства с три пъти след събраните допълнително доказателства сега.

Делото беше върнато първия път през март месец на Специализираната прокуратура за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

Доказателствата, събрани от Специализираната прокуратура, след връщането на делото от съда, обосноваха ангажиране на наказателната отговорност и на бивш заместник-министър на икономиката и енергетиката и бивш изпълнителен директор на „Мини Бобов дол“ ЕАД.

Допълнително новите доказателства сочат и към ангажиране под отговорност и на бивш заместник-министър на икономиката и енергетиката и бивш изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" ЕАД. Анна Янева, която е и бивш зам.-министър и бившият изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" Пламен Стефанов. Стефанов е назначен за член на Съвета на директорите със заповед на министър Овчаров, в качеството му на принципал на "Мини Бобов дол" ЕАД .

Анна Янева е обвинена на 11.12.2018 година, а ден по-рано е обвинен и Пламен Стефанов.

И на тримата е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, осъществена при условията на продължавано престъпление в периода от 25 май 2006 г. До 18 март 2009 г., от която са последвали значителни щети в особено големи размери за предприятието "Мини Бобов дол" ЕАД, в размер на повече от 24 млн. лева, като деянието представлява особено тежък случай.

Haskovo.net
 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини