Фиат се прицели и в Опел

Следващият проект на италианската автомобилна компания Фиат (Fiat) е споразумение с Опел (Opel) след историческото обединение с Крайслер (Chrysler), съобщи мениджърът на италианската компания в интервю, цитирано от агенция Ройтерс.

Серджо Марчионе заяви, че Фиат няма да забрави Италия, но трябва да работи с правителството и профсъюзите по структурни проблеми.

Искаме да се концентрираме и върху Опел в тази връзка - те биха били идеалният партньор, обясни Марчионе, който е вероятен наследник на мениджърския пост на германското подразделение на Дженерал Мотърс (General Motors - GM).

Фиат приключи революционна за автоиндустрията сделка с Крайслер, най-малкият от трите големи детройтски автомобилни производители в четвъртък.

Италианската компания ще придобие 20% от американския концерн, който подаде документи за защита от банкрут.

Целта е да засилим позициите на Фиат на международните пазари и да дадем шанс на Крайслер да изчисти дълговете си, заяви италианецът. Заедно със синдикатите и правителството ще се изправим пред предизвикателствата, допълни той.

От Фиат са категорични, че няма да се самозабравят и спадът на търсенето на нови амтомобили изключително ги тревожи. Но, все пак, именно тежката ситуация на пазара им е помогнала да завладеят и Северна Америка, припомни Марчионе.


Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини