Жена от Свищов държала заключени двете си дъщери години

65-годишна жена от Свищов години наред е държала заключени двете си дъщери в семейната къща. Няма данни за насилие, но най-вероятно двете са с психични проблеми

Двете жени - на възраст 33 и 34 години, не са напускали дома си поне от 5-6 години и живели в крайна мизерия, съобщи БНТ.

Разследващите влезли в къщата след сигнал на съсед. Заварили ужасяваща гледка. Двете жени стояли заключени в една стая, неадекватни, некомуникативни, потънали в изпражнения. Никой от съседите не е знаел, че жените от години живеят в къщата, тъй като майка им Пепа разказвала, че са добре и живеят в София.

Двете момичета навремето били изключително интелигентни, според съседи. Едната завършила висше в София и работила в Народния театър, а другата - в Стопанска академия и после заминала за столицата, за да продължи образованието си. За да ги изучи, Пепа била заложила апартамент и после била чест клиент на фирмите за бързи кредити.

По време на разпит в полицията майката е признала, че държи дъщерите си в къщата години наред. Заявила е обаче, че това било по тяхно желание. Не е ясно как са живели двете жени. Наблюдаващият прокурор по случая заяви, че тепърва ще се назначават медицински и психиатрични експертизи.

В края на миналата седмица съсед подал сигнал към социалните служби и полицията в Свищов. Владимир Петров се усъмнил, че в тази къща от години са заключени дъщерите на 65- годишната му съседка Пепа. 

Съседи на семейството разказват, че не са виждалите двете сестри в продължение на години, като по думите им една от тях имала видими психически отклонения.

Проверката на полицията показала, че срещу двете жени не е упражнявано насилие и те не са изведени от социалните. След разпитите майка им е освободена. За „По света и у нас" от районната прокуратура в Свищов заявиха че по случая все още има много неизяснени и дори странни обстоятелства. Разследването продължава. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини