Насилник заля с бензин и подпали полицаи при арест в Япония

Изображение 1 от 2

    Двама полицаи са били залети с бензин и подпалени, при опит да арестуват заподозрян в дома му, съобщават медии, като се позовават на агенция Kyodo.

    Нападението е извършено в префектура Окинава. Мъжът, разследван за побой на жена, с която бил на среща, бил посетен от служителите на реда със заповед за арест. Двамата офицери почукали на вратата на апартамента на втория етаж в сряда следобед, за да го арестуват по подозрение в нападение с телесни повреди, но той не отговарял.

    От вратата миришело бензин и решили да се опитат да влязат през балкона. Поставили стълба и се опитали да се изкачат, когато Хирайоши се появил на балкона с кухненски нож в едната си ръка и бутилка в друга. После полял с течността от бутилката двамата офицери и ги запалил. Подпалил и апартамента си. Двамата офицери паднали на земята. Единият е получил сериозни изгаряния по лицето, другият е с изгаряния по руката.

    Други полицаи, които пристигнали на мястото, влезли в апартамента през вратата и надвили Хирайоши. Той е арестуван на място по подозрение за палеж и възпрепятстване на полицейски служители, изпълняващи задълженията си.

    Огънят в дома бил изгасен за няколко минути.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини