Дванайсет години затвор за баща, изнасилил дъщеря си 42 пъти

Дванадесет години и осем месеца лишаване от свобода е присъдата на 37-годишния Й. К. обявена на 29 август 2017 г.. Състав на Окръжен съд – Русе  призна мъжа за виновен в в изнасилването на непълнолетната му дъщеря.

В периода от месец октомври 2015 г. до 20.01.2017 г. мъжът изнасилвал дъщеря си - четиридесет и два пъти,  като я принудил към това със сила и заплашване. Изнасилената не е навършила 18 години и е низходяща сродница, а извършеното представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 152, ал. 4, т. 4 вр. ал. 2, т. 1 и т. 2 вр. ал. 1, т. 2 вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

За този вид престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от десет до двадесет години. Съдът определи наказание деветнадесет години, които на основание чл. 58а, ал. 1 от НК намали с 1/3 и осъди подсъдимия на дванадесет години и осем месеца ефективно лишаване от свобода.

До редукцията на наказанието се стигна, тъй като производството по делото протече по съкратено съдебно следствие в производството пред първа инстанция и след като подсъдимият заяви, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изрази съгласие да не се събират доказателства по тях. Това се казва в съобщението на съда.

Съдебният състав осъди подсъдимия Й. К. да заплати на пострадалата обезщетение за неимуществени вреди, причинени от престъплението, в размер на 60 000 лева,  ведно със законната лихва от 20.01.2017 г. до окончателното изплащане на сумата.

С присъдата подсъдимият е осъден да заплати и разноските по делото. 

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 - дневен срок пред Апелативен съд - Велико Търново.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини