Кола се вряза в пешеходци в центъра на Мелбърн

Най-малко 16 души са пострадали, след като кола е връхлетяла върху пешеходна зона в Мелбърн, Австралия, съобщи БиБиСи. Властите в Мелбърн са задържали водача на автомобила, който се е забил в групата пешеходци.

По информация на полицията в щата Виктория автомобилът се е врязал в пешеходците на натоварено кръстовище в центъра на града, между улиците "Флиндърс" и "Елизабет".

Към момента не е ясна точната ситуация и обстоятелствата около нея. От полицията в Мелбърн посочват, че все още не са наясно с размера на нараняванията на хората.

На снимки на мястото на инцидента, се вижда, че има няколко души, които лежат на земята, а до тях има бяло превозно средство - джип.

Медиите информират за 16 пострадали, но броят им може и да се окаже по-голям. 13 души са били транспортирани до болница.

Има информация за пострадало дете в предучилищна възраст. То е било транспортирано до здравно заведение със сериозно наранявания на главата.

По думите на свидетел "колата косеше всичко надолу по улицата, а хората летяха навсякъде".

Районът е отцепен. Към момента няма информация да става въпрос за терористичен акт.

Припомняме, в края на месец януари тази година шофьор умишлено се вряза в пешеходци на пешеходната зона на улица "Бурк стрийт мол" в Мелбърн. Тогава загинаха 6 души, а над 20 бяха ранени. 

След този инцидент властите в града започнаха действия по монтирането на бетонни преграждения около пешеходни зони на някои от най-оживените локации в Мелбърн, включително и на улица "Флиндърс", с надеждата, че по този начин ще се предотвратят бъдещи атаки с автомобили. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини