Валиумния изнасилвач - харизматичен психопат, свръхинтилигентен перфекционист, арестуван в България

Йохан-Фредерик Стелингверф, по-известен като Валиумния изнасилвач, получи късно снощи обвинение за изнасилването на млада жена. Прокуратурата поиска мярка за неотклонение задържане под стража заради бруталното изнасилване на втора жертва в България - този път става дума за унгарка, а случаят е от 23 октомври. Жената е била е разпитана пред съдия. 

Първата негова жертва у нас е 32-годишна българка, която разказа потресаващи подробности за изнасилването си, довело до операция и дълъг престой в болница.

След разкритията ѝ Йохан бе арестуван на 26 декември 2019 г. Според нейния разказ двамата се срещнали в столичен бар. 

„Видях го, когато влязох в бара. Усмихна ми се и аз му се усмихнах. Красив, съвсем нормално изглеждащ мъж. Започнахме разговор, той ми предложи да отидем да хапнем нещо, съгласих се. Докато вървяхме, той ми каза, че е гей и за това се почувствах по-спокойна и си помислих, че съм намерила нов приятел”, обяснява жертвата пред NOVA.

Жената му се доверила, разказала му за скорошната раздяла със съпруга си. След като пийнали и хапнали, тя изведнъж почувствала замаяност и решила да си тръгне. "Тогава той започна да се държи странно. Започна да ме души и тогава изгубих съзнание. Имах чувството, че ако се съпротивлявам, ще ме убие. Имаше много кръв. Помислих си, това ли е края? Тук ли ще умра? Спомням си, че плачех през цялото време”, допълва жената.

Журналисти от Нидерландия са разговаряли с 32-годишната жена, която е била с Йохан в нощта на Коледа.

„Тя разказа колко уплашена за живота си е била. Разказа колко харизматичен човек е той. Че е тръгнала с него, но не е имала намерения за някакво сексуално общуване. Дал ѝ напитка, тя се почувствала замаяна, а когато поискала да си тръгне, той я натиснал до стената. В някакъв момент тя се събужда в банята, защото губи съзнание няколко пъти, и банята е пълна с кръв. А Йохан в този момент седял в транс на пода до нея и глеадал в една точка. Тогава тя учтиво го попитала дали може да си тръгне. Той не казал нищо“, разказа шокиращите подробности журналистът.

Личността на Валиумния изнасилвач е широко дискутирана и в родината му Нидерландия. 

Ето какво разказа нидерланският журналист Весел Хаген от „Талпа ТВ“ пред бТВ.

"Той е арестуван в Нидерландия, в Бразилия, в Испания, в Полша, в Малта. Сега е арестуван в България, но това отново е голяма новинарска история в Нидерландия. Хората следят всичко по случая. Той е описван в медиите като човек, който е свръхинтелигентен. Перфекционист. Но и самотник. Човек, който в някакъв момент става агресивен“.

38-годишният мъж живее в София от около година и е изключително харизматичен. В родината му психиатри се опитали да разберат защо избира насилието, след като може да получи интимност доброволно. „Йохан беше изследван в специална психиатрична клиника 7 седмици, но той напълно отказва да сътрудничи. Поради тази причина те така и не успяват да му направят истински психологически портрет. Разговаряхме с психолози, които се съгласиха, че той има личностни проблеми, но не е шизофреник и има проблеми с агресията“, посочва Хаген.

Прокуратурите в Испания и Малта, където Йохан получава обвинения за изнасилване през 2016 г. и 2014 г., така и не успяват да докаже вината му: „Хората в неговото родно село, с които разговарях казваха: „О, не, пак ли?“. Те казваха, че трябва да има справедливост. Надяват се, че този път ще се намерят достатъчно доказателства. Хората в Холандия сега вярват, че българското правосъдие ще свърши добра работа и че той ще получи правилната присъда“, разказва още Хаген.

След разкритията у нас няколко жени признават, че са имали контакт с холандеца, но по една или друга причина не ги е сполетяла съдбата на изнасилената софиянка. 

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Тъ
    тъпизми
    0 -4
    12:52, 17 яну 2020
    Какъв изнасивач, след като тъпите кифли сами са хо... Виж коментара

Случаен виц

Последни новини