17-годишна изнасилена от братовчед си, с отрязани пръсти и залята със запалителна течност

Окръжната прокуратура в Разград привлича към наказателна отговорност 25-годишния Н.Я. от град Цар Калоян, който изнасилил своята непълнолетна братовчедка, причини й множество тежки телесни повреди и опита да я убие като я запали. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за три престъпления, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът беше задържан късно след обяд вчера, след като се укриваше около денонощие след извършеното от него тежко престъпление. Той е добре известен на органите на реда и на прокуратурата и осъждан два пъти, като в единия от случаите също изнасилил жена.

Досъдебното производство е образувано на 16 ноември. Жертвата на 25-годишния мъж е намерена в тежко състояние в дома си в град Цар Калоян. Тя е била изнасилена от братовчед си, след което са отрязани пръстите на едната й ръка и накрая е направен опит да бъде изгорена, след като е залята със запалителна течност. Момичето незабавно е отведено и настанено в болнично заведение със сериозни травми и изгаряния, в безсъзнание. Съществува реална опасност за живота й.

Работата по изясняване на детайлите около случилото се продължава и към момента под надзора и ръководството на Окръжната прокуратура в Разград. Извършителят на тежкото престъпление ще остане задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за постановяване на мярка за неотклонение. Предстои внасяне на искането и разглеждането му от Разградския окръжен съд.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини