Борисов пристигна в Париж (на живо)

Френският президент Еманюел Макрон прие премиера Бойко Борисов в Елисейския дворец в Париж. Това съобщи на страницата си във Фейсбук българският министър председател.

Българският премиер и новият френски президент ще разговарят за двустранните отношения и бъдещето на Европейския съюз. Други теми ще са приемането ни в Шенген, за което България и изпълнила всички критерии, както и идеята на Борисов за организирането на обща европейска армия.

След това Борисов е на официално посещение в Берлин, където ще се срещне с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, а утре ще разговаря и с канцлера Ангела Меркел.

При визитите си във Франция и в Германия Бойко Борисов ще бъде придружаван от вицепремиера Томислав Дончев, министъра на финансите Владислав Горанов и началника на кабинета му Румяна Бъчварова.

На 13 юни Борисов отива в Турция за срещи с президента Реджеп Тайип Ердоган и премиера Бинали Йълдъръм.

Източник: epicenter.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    бай петър залгата
    1 0
    14:23, 6 юни 2017
    Тоя нашият си свършил работата в държавата и тръгна по ЕКСКУРЗИЯ щото това си е ч„иста ЕКСКУРЗИЯ за него Какви въпроси зависят от една шантава държава и нейния ПРЕДВОДИТЕЛ Ама пък добре нека види Елисейския дворец щото той едва ли е чел и знае нещо за него и други забележителности в Париж то в ПОЖАРНИКАРСКИЯ факултет тия неща не се споменават След това ще ходи при МАМА АНГЕЛКА вероятно да СУЧЕ АКЪЛ или пък ------------няма да кажа какво А в това време в държавата без стопани се вйхрят мафиотски купони убийства далавери побоища но -------важното е че сме НА ВЛАСТ а НАРОДА --------АХ народа да духа изтиналата СУПА
Последни новини