Камион се вряза в пешеходци в центъра на Стокхолм, трима убити (обновена)

Изображение 1 от 2

    Камион се вряза в пешеходци на улица в центъра на Стокхолм. Трима души са загинали. Властите съобщиха, че е вероятен терористичен акт.

    Камионът е катастрофирал в магазин, като е влезъл през витрината. Започнал е пожар. съобщи радио Стокхолм.

    От полицията в шведската столица съобщиха, че има и ранени.

    Инцидентът е станал на главната пешеходна улица "Дротнингатан" минути преди 15 часа местно време, съобщи Би Би Си. Очевидци разказаха, че са видели хора да лежат на земята.

    Районът е отцепен от силите за сигурност. Шведската полиция разглежда инцидента  като вероятен терористичен акт, съобщи обществената телевизия Ес Ви Ти.

    Властите в града предуприха гражданите да избягват центъра. Всички станции на метрото са затворени.

    Камионът, принадлежащ на пивоварната Spendrups, е бил откраднат по-рано през деня. Компанията потвърди, че е бил откраднат в петък сутринта, когато мъж скочил в кабината и да го подкарал.

    Пред SVT свидетел разказва, че е видял камиона да кара с висока скорост към универсалния магазин Åhlens на Дротнингатан. "Той повали осем души там и видях четири тела малко по-далеч. Една жена с малко дете, остана напълно парализирана и просто стоеше. Грабнах нея и друга жена и всички се хвърлиме към стълбището."

    Полицията е потвърдила пред местни медии за изстрели на друго място. Когато камионът се е забил в тълпата, човек с оръжие е избягал, според репортер на местопрестъплението, пише Guardian.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини