Дежурни прокурори ще приемат сигнали за изборни нарушения

42 дежурни прокурора в зоната на Апелативна прокуратура - Пловдив, която включва 6 окръжни и 27 районни прокуратури, ще дават дежурства и приемат сигнали за изборни нарушения на парламентарните избори тази неделя. Дейността им ще бъде в изпълнение на Указанията за организацията на работа и осъществяване на контрол за законосъобразност на прокуратурата при провеждане на избори и референдуми, утвърдени със заповед на главния прокурор Сотир Цацаров.

Сигнали за евентуално извършени престъпления против политическите права на гражданите, свързани с провеждането на изборите за народни представители, следва да се подават до дежурния прокурор в съответната районна прокуратура. Всички административни ръководители на окръжните и на районните прокуратури в Апелативна зона - Пловдив ще бъдат дежурни в изборния ден.

Сигнали за нарушения в деня за размисъл, 25 март, ще се приемат от 08:30 ч. до 19:00 часа. В неделя, 26 март, те ще се приемат от началото на изборния процес до обявяване от ЦИК на края на изборния ден. В Асеновград сигналите се подават на място в сградата на Районната прокуратура на пл. "Акад.Николай Хайтов" № 8, ет.6. Електронната поща на е rprok.asenovgrad@as.plv.prb.bg, телефон/факс 0331/ 6 23 43.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини