В САЩ предупредиха за предстояща снежна буря, каквато не е имало от 129 год.

Масивна снежна буря се очаква в голяма част от източното крайбрежие на 14 март, според Националната метеорологична служба на САЩ.

Засегнатата зона се простира от Северна Вирджиния до Мейн и в Канада, ядрото на бурята преминава през осем щата.

Предупреждение за виелица е в сила за Ню Йорк и части на щата Ню Йорк и Ню Джърси, с 30 см сняговалеж в града. Очакват се силни и опасни ветрове и обледявания.

Ако бурята се развихри според прогнозите, това ще бъде едва петата такава със сняг в Манхатън през март и първата от 1960 г. насам.

В Бостън и Филаделфия се очаква най-малко 30 см сняг, над 15 см вероятно ще натрупва във Вашингтон.

Повече от 1500 полета са били отменени по-рано заради бурята, която ще затрудни транспорта в САЩ. Пътуването по магистралите също най-вероятно ще стане трудно или опасно в засегнатите райони, предупредиха метеоролозите.

Бурята в края на март след топла зима може да се отрази зле на растения и култури в региона по пътя на бурята, според Националната метеорологична служба. Пролетта е започнала рано в голяма част от страната, с напъпили разстения и поникващи посеви. Нахлуването на студен въздух може да унищожи ранните плодове и листа, и да доведе до слаби добиви и загиване на растения на територията на засегнатата област.
 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини