Разпръсват праха на създателя на Star Trek в Космоса

Прахът от урната на покойния Джийн Роденбъри (Gene Roddenberry) - създател на телевизионния сериал "Star Trek", ще бъде разпръснат в Космоса. Заедно с останките на Роденбъри, в космическото пространство ще бъде разпилян и прахът на съпругата му Мейджъл Роденбъри (Majel Roddenberry).
Това е било и последното желание на семейството. Мейджъл Роденбъри, която участва в почти всеки телевизионен сериал "Star Trek", почина на 18 декември 2008 г., а съпругът й Джийн Роденбъри през 1991 г.

Останките на звездното семейство ще бъдат транспортирани в Космоса след година и половина, със съдействието на компанията за космически технологии "Celestis Inc".

През този период компанията ще се приготвя за мисията. Междувременно феновете на "Star Trek" ще могат да пращат възпоменания за семейството на страницата Celestis.com, които ще бъдат изпратени в Космоса, заедно с урните на Роденбъри.

Джийн Роденбъри развива идеята за "Star Trek" през 1964 г. За първи път култовият сериал се излъчва на 8 декември 1966 г.
Източник: avtora.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини