Кънев: С Москов ни раздели туловището на Борисов

Изображение 1 от 2

    За мен темата "Петър Москов" е приключила, каза лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод изключването на здравния министър в оставка от партията.

    Пред bTV Кънев не скри, че дължи много на Москов, дори и в личен план, но не може, когато "една партия е в опозиция, неин член да води преговори за министър или министър-председател". 

    "Нашите пътища се разделиха, защото заобиколиха туловището на Бойко Борисов от двете страни, а много е голям Бойко", добави депутатът. 

    По думите му няма разлика в платформата на ДСБ и тази на новата партия на Христо Иванов "Да, България". Много скоро между двете формации щял да настъпи процес на обединяване, но първо трябвало да се даде време на хората на Иванов да си изберат ръководство. 

    Според Радан Кънев партията му ще може да прескочи без проблем четирипроцентната бариера за влизане в парламента, дори и без партньори. Така той коментира социологическите проучвания, които дават едва 1,5% подкрепа за ДСБ. Социолозите, както политиците, са далеч от хората и не знаят какви въпроси да задават, смята той.

    "Ние сме свидетели на мащабна политическа промяна. ГЕРБ повече не може да спечели избори, не може повече да експлоатира страха от червените", заяви пък вчера лидерът на ДСБ в открита лекция на тема "България пред коренна промяна. Договорът за Нова българска република". 

    Кънев каза, че мнозина, включително и той, изпитват страх, че промяната може да не е за добро, но че трябва да се борим със страховете си. По думите му като част от промяната е, че данъчната система не може да остане същата. 

    "Много фирми са убедени, че данъците са кражба от малките, която отива в джобовете на партийните олигарси", каза Кънев

    Източник: dir.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини