Авария в метрото предизвика хаос и разгневи хиляди софиянци

Хиляди софиянци се оказаха блокирани снощи в софийското метро, след като авария спря влаковете по линията "Люлин" - "Младост", предаде Нова телевизия.

От кратките официални съобщения не ставаше ясно в каква бъркотия се оказаха заклещени множество пътници в центъра на столицата.

Около 21 часа влакът, който е имал технически проблем, е бил изведен. 

Екипите на "Метрополитен" установиха обаче, че е счупена контактна релса и възстановяването й изисква повече време, отколкото се очаквало. 

Едва към 23 часа движението беше възстановено. А десетина минути преди полунощ БТА разпространи съобщение на пресцентъра на Столичната община:

Напълно е възстановено движението на метрото в участъка от станциите "Сердика" и "Младост 1". 

Спирането на метрото причини транспортен хаос точно във вечерния час пик. А движението бездруго изглеждаше по-натоварено от обикновено, заради предпразничния ден, твърдят очевидци.

Много от хората бяха ядосани заради липсата на адекватна информация за проблема. Липсата на информация, уточни dnevnik.bg, стана причина да се появят и опасения, че причината за спирането на метрото е терористичен акт, като хора са отказвали да влизат в метростанциите от страх, твърдят очевидци.

Аварията става малко преди 18 часа в тунела между метростанциите "Софийски университет" и "Сердика". Свидетели твърдят, че видели волтова дъга и искри непосредствено преди влакът да спре на метростанцията.

Инцидентът е станал в 17:50 часа. Стотици хора са останали блокирани и без транспорт. Тези, които са се намирали в спрялата мотриса, са били изведени. Всички обаче се оплакаха от липсата на информация, предаде Нова тв.

"Бяхме блокирани между "Г.М. Димитров" и "Мусагеница". Имаше деца, бременни жени. Никой не ни информира какво се случва. Влакът потегли след 50 минути", заяви зрителката Виктория Кръстева.

Спирането на движението предизвика огромни задръствания вътре в станциите на метрото. Инцидентът накара много от пътниците да се прехвърлят по спирките на близките автобуси.

След 20 часа от общината организираха извънредни автобуси от "Орлов мост" към "Младост". Автобусите и тролеите дълго време не смогваха да качат всички пътници, а хиляди останаха да мръзнат по спирките, отбелязва обаче Би Ти Ви.

Свободно такси се намираше трудно. И мнозина поеха пеш в студа, ако не им се налагаше да вървят повече от половин-един час.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини