Шпионски снимки BMW CS

Шпионски снимки на силно замаскирано "тестово муле" на BMW повдигнаха слуховете, че немската компания все пак може и да произведе сериен вариант на концептуалния четириврат прототип CS.

По време на пресконференция в началото на ноември изпълнителният директор на BMW, Норберт Райтхофер, каза, че доходността е станала приоритетна за немския концерн с оглед на спада в продажбите и настоящата финансова криза.

"Фокусът върху рентабилността ще резултира в преосмислянето на някои решения за продуктите ни" - казва Райтхофер. „В резултат на това BMW Group няма да произвежда серийна версия на своя Concept CS, тъй като автомобилът не отговаря на основните изисквания за рентабилност. Всички наши действия са базирани на внимателно обмисляне и прогнозиране. Няма смисъл да се базираме на продукти, които по-късно ще намалят приходите ни" - казва той.

Затова и от BMW допълниха, че ще се фокусират повече върху по-малки коли. И въпреки гореспоменатите факти все пак бе забелязан един елегантен суперседан, който показва, че явно ще се произвежда някакъв своебразен вариант на CS.

Очакването на четириврати седани с контурите на купета от серия луксозни производители може и да е накарало BMW да преосмисли решението си. Очакват се съответните попълнения на този сегмент от Aston Martin, Porsche, Mercedes Benz и Lamborghini, което означава, че баварската компания може изведнъж да изостане. И ако действително шпионските снимки показват това, което се говори, че показват, то това означава, че BMW или ще рискуват с CS, или ще променят малко дизайна с производството на друг модел със сходен дизайн. Преди известно време бе съобщени, че ще има само 1.3 % възвръщаемост от развитието на евентуален подобен флагман.



През септември ставаше дума, че BMW работят все по-усърдно по своето поделение M Division, занимаващо се със спортни автомобили. Поставяйки развитието на модела изцяло в ръцете на въпросния M Division, вероятно означава, че BMW са решили пряко да конкурират своя модел с модели като Aston Martin Rapide, Porsche Panamera и Lamborghini Estoque.

Въпросната шпионска снимка показва един голям седан, който по размери е близо до BMW 7-Series, но има уникална предна решетка и по-спортен профил.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини