МРРБ: За ”Позитано” 20 изпълняваме решение на съда

Действията на МРРБ са единствено в изпълнение на съдебно решение и съобразно Конституцията и законите на страната.

Това съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството във връзка с разпространена информация, че с пълномощно на министър Лиляна Павлова и на областния управител на София-град "частни лица влизат на "Позитано" 20 и вадят БСП от партерните помещения". 

От министерството обясняват, цитирани от БНР, че през 2012 г. е извършена делба между държавата и 20 физически лица на имота на "Позитано" № 20, на пететажна сграда на улица "Княз Борис Първи" № 103 и кинозала с подземен гараж при над 91 процента дял за държавата и 8.5% общо за физическите лица. 

От БСП са одобрили проекта на съдебната спогодба, с което не оспорват правото на собственост и правото на обезщетение на физическите лица, и е заявено желание за ползване на част от партерните помещения, за срок най-малко до юни 2014 г. 

С решение от април, тази година на Софийския районен съд, на частните физически лица се предоставят целия партерен етаж на сградата на ул. "Позитано" № 20. По молба на един от собствениците, е образувано изпълнително дело, като преди три седмици в Министерството на регионалното развитие и благоустройството постъпва покана, за доброволно изпълнение. С нея се дава 14-дневен срок, на собственика да бъде предадено владението върху партерното помещение.

Така частният съдебен изпълнител е насрочил принудително изпълнение на въвеждането в собственост за 20 октомври. 

Социалистическата партия, не е страна по гражданското дело, но е уведомена за действията на министерството на 5 октомври, добавят от пресцентъра на ведомството.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини