Тръмп е осъден да плати 355 милиона долара глоба за финансови измами

Доналд Тръмп е осъден на глоба в размер на близо 355 млн. долара за поредица от финансови измами, извършени чрез компанията му за недвижими имоти "Тръмп организейшън".

Това безпрецедентно решение е придружено от тригодишна забрана за бившия президент на САЩ да управлява какъвто и да е бизнес в щата Ню Йорк, съобщава БТА.

Главната прокурорка на Ню Йорк Летиша Джеймс повдигна обвиненията през 2022 г., като заведе гражданско дело за измами срещу него, двамата му пълнолетни синове и тяхната семейна компания.

Тръмп нарича съдията по делото "продажен", а главната прокурорка - "напълно корумпирана".

Синовете на Тръмп трябва да платят глоби в размер на около 4 милиона долара и нямат право да ръководят компании в щата през следващите 2 години.

Летиша Джеймс нарече "огромна победа" съдебното решение. Адвокатката на Тръмп заяви, че ще обжалва.

Тръмп и синовете му се явиха няколко пъти от октомври до януари на това гражданско дело, водено в напрегната политическа обстановка. Те бяха обвинени, че в годините след 2010 г. са завишили прекомерно стойността на активите на компанията си, на своите небостъргачи и луксозни хотели, за да получат по-изгодни заеми от банки и по-добри условия за застраховки.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини