Пуснаха на свобода Роналд, който намушка майка си 27 пъти

25-годишният Роналд Стоянов, който преди 4 г. уби майка си по особено жесток начин, е пуснат на свобода от психиатрията в Церова кория.

Съдът във Велико Търново е одобрил предложението на специализираната психиатрична болница в Церова кория и така младият мъж, който страда от параноидна шизофрения, е пуснат на свобода на 30 август т.г., съобщиха местният в. "Борба" и "Труд".

Жестокото убийство бе извършено на 25 юли 2012 г. Тогава трупът на 43-годишната Нели Стоянова бил открит от съпруга й Стоян в семейното жилище на улица “Александър Бурмов”. По тялото на жената бяха установени над 25 порезни рани. Часове по-късно полицията задържа синът на убитата - Роналд Стоянов. 

Младежът бе пратен в психиатрията на затвора в Ловеч, където установиха, че е невменяем и не може да бъде съден. 

След 4-годишно лечение психиатрите в Церова кория са установили, че Роналд не е опасен, а грижата за него ще бъде поета от баща му Стоян Стоянов, който след убийството обвини властите, че искал синът му да бъде пратен на лечение и преди това, но никой не искал да го чуе и заради това той заклал майка си. 

Роналд Стоянов се разболял от шизофрения през 2010 г. след побой. След това обаче отказвал да пие изписаните медикаменти. Започнал да нарича и двамата си родители демони, да не се прибира и да скита из Велико Търново с нож на кръста.

Роналд е роден в Австрия и е единствено дете, като е кръстен на американския президент Роналд Рейгън, припомня "Борба". Баща му се занимава с търговия на стари автомобили и периодично пътувал до Австрия и Германия, откъдето внасял колите. Майката Нели дълго време работела в Германия, но се върнала във Велико Търново малко преди да бъде убита.

Източник: dnes.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини