БСП прекрати преговорите с АБВ за предизборна коалиция

БСП прекратява преговорите за обща коалиция с АБВ за президентските избори, ген. Румен Радев е наш кандидат, обяви лидерът на столетницата Корнелия Нинова.

На пресконференция след днешното заседание на Изпълнителното бюро на партията тя изтъкна като причина проекта на коалиционно споразумение, предложен от АБВ, който категорично не отговорял на тяхната представа, предаде БТА. 

"Не приемаме, че сме равнопоставени партии, че кандидатът за президент е равноотдалечен, ген. Румен Радев е кандидат на БСП. Няма да позволим да ни извиват ръцете. Нашето предложение беше тази коалиция да се оглавява от БСП", добави Нинова. 

Тя бе категорична, че няма да се превръща в Бойко Борисов, който търпи прищявките на Реформаторския блок, цитира я "Фокус". 

От БСП ще предложат кандидатурата на Радев за президент да бъде подкрепена от широк инициативен комитет и канят представителите на АБВ, ако решат, да се включат. 

Имахме огромно желание да постигнем единомислие в името на голямата цел да освободим хората от управлението на Бойко Борисов и държавата от срама Росен Плевнелиев, приехме всички провокации. В името на голямата цел да се махне това управление на страната, ние досега приемахме колегиална и почтена позиция", изтъкна още лидерът на БСП. 

Все още няма реакция от АБВ.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини