Най-лошата еротична сцена

Британското списание The Literary Review присъди наградата за "Най-лоша еротична сцена в художествената литература" на американският писател Джон Ъпдайк, съобщи АР.

Самият Ъпдайк четири пъти е бил номиниран за тази награда в 16-годишната история на класацията. Тази година той отстъпи първото място на английската писателка Рейчъл Джонсън. Въпреки това редколегията на The Literary Review реши да му връчи награда за "заслуги", тъй като писателят ги забавлявал от години.


Рейчъл Джонсън е сестра на кмета на Лондон - Борис Джонсън. Отличена бе еротичната сцена в нейния сатиричен роман "Shire Hell".Героинята на Джонсън издавала по време на полов акт "невъобразим животински звук", който "нараства във вагнерово крешендо"

"Участващите еротични сцени през тази година бяха еднакво скверни, но Рейчъл Джонсън ни порази с нейна комбинация от клишета и ефимизми. Освен това тя използва няколко крайно неподходящи метафори, свързани с животниския свят." - разказва заместник главният редактор на изданието Тим Флеминг.

Според информация на ВВС, Джонсън приела наградата с удоволствие. "Винаги съм искала да получа литературна премия, а тази я приемам с достойнство, тъй като е била връчвана на писатели като Нормън Мейлър, Себестиан Фолкс и Том Улф" - заяви Джонсън на церемонията по връчване на наградите. За разлика от нея,
Ъпдайк не присъствал на церемонията.

Наградата за "най-лоша еротична сцена в художествената литература" е учередена
през 1993 година от бившия редактор на The Literary Review - Оберон Во.Призът представлява гипсова статуетка - абстрактен обект, символизиращ секса, и се връчва с бутилка шампанско.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини