От 3 до 5 минути отнема обирането на едно жилище

Много често хората виждат или чуват, когато се обира съседен апартамент, но не съдействат, тъй като имат някакви дрязги със съседите си, каза днес по Би Ти Ви началникът на сектор "Кражби" в отдел "Криминална полиция" към СДВР Александър Пецов. Той уточни, че за отварянето на вратите крадците използват инструменти, каквито има във всеки дом, като така си гарантират безопасност при случайна проверка.

Александър Пецов посочи, че справянето дори с най-сложните ключалки отнема до минута, а самият обир продължава от три до пет минути. Специалистът посочи, че крадците атакуват най-често денем между 8 и 14 часа и нощем, между 3 и 6 часа.

Често потенциалните жертви се следят, за да се установят безопасните периоди. Пецов каза още, че като ориентир се използват и социалните мрежи и посъветва снимки от лятната почивка да се пускат след връщането вкъщи.

Началникът на сектор "Кражби" в столичната полиция посочи, че в София полицията посещава средно между 5 и 6 кражби на ден. Статистиката показва, че през август атаките са повече, отколкото през юли.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини