Обискират офисите на Ковачки

Срещу известния самоковски бизнесмен Христо Ковачки ще бъде повдигано обвинение за тежки данъчни измами. Това съобщиха за БГНЕС информирани източници.

Рано тази сутрин са започнали обиски на неговите фирми и офиси. Със сигурност се знае, че има извършени данъчни измами. Очаква се срещу него да бъде поискана възможно най-високата гаранция.

"Христо Ковачки не е арестуван", каза Десислава Филипова, пресаташе на бизнесмена. Тя потвърди, че в офиса на Христо Ковачки "Орион" се извършва проверка, но не можа да уточни каква е проверката. "Христо Ковачки не е в този офис в момента", допълни пресаташето.


През последните няколко години Ковачки мощно навлезе в енергийния бизнес на страната и направи според него "големи инвестиции в съседна Сърбия". Само преди седмица той публично застана зад новата политическа формация Движение Напред, в която влизат ВМРО и част от БЗНС.

Тази година показно бе убит един от неговите служители в енергийния му бизнес. В сръбската преса се твърди, че той има общ бизнес с един от най-големите наркобосове на Балканите и в Европа - Сретен Йосич, по-известен като Йоца Амстердама.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини