Уелс победи Словакия в битката на дебютантите

    Уелс победи Словакия с 2:1 в интригуващ двубой между два от дебютантите на европейски футболни финали, с който бяха открити битките в група В.

    Гарет Бейл откри резултата от пряк свободен удар в десетата минута, но в 61-ата появилият се в игра малко по-рано Ондрей Дуда изравни.

    Девет минути преди края на редовното време резервата Хал Робсон-Кану донесе първа победа на Уелс на европейско първенство.

    Водени от звездите си Гарет Бейл и Марек Хамшик, Уелс и Словакия влязоха в здрава битка за три точки, които да им отворят вратите към осминафиналите преди двубоите с Англия и Русия.

    Словакия, която в квалификациите победи европейския първенец Испания, а в навечерието на Евро 2016 надигра световния шампион Германия, започна по-добре мача.

    Още в третата минута Хамшик беше много близо до откриване на резултата. Плеймейкърът на "Наполи" открадна топката в половината на Уелс, премина през петима противникови играч, а накрая преодоля и вратаря Дани Уорд, но ударът му бе отклонен пред голлинията от шпагат на Бен Дейвис.

    Британците обаче бързо попариха началния ентусиазъм на Словакия. Бейл получи позиция за пряк свободен удар на около 25 метра от голлинията и хвана неподготвен Матуш Козачик, пращайки топката във вратарския му ъгъл.

    До края на първото полувреме уелсците се защитаваха много организирано и не позволиха на съперника да създаде чисто голово положения.

    Второто полувреме беше значително по-интересно. Роберт Мак се активизира, а в 60-ата минута на терена се пови Дуда, който секунди по-късно се разписа. Мак направи страхотен пробив по дясното крило и подаде към Дуда. Той финтира Ашли Уилямс с тяло и с хладнокръвен удар с левия крак прати топката във вратата.

    Уелс обаче успя да си върне аванса двадесет минути по-късно. Аарън Рамзи влезе през центъра и намери Робсон-Кану, който не успя да уцели топката добре, но въпреки това ударът му се превърна в гол.

    Минута преди края на редовното време друга от резервите - Адам Немец, беше много близо до изравнително попадение. Той стреля с глава след пробив и центриране отляво на Душан Свенто, но топката се отби в гредата.
     

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини