Русия охлади устрема на Англия

Изображение 1 от 2

    Кошмарът, който тегна над Англия в първите й мачове от голямо футболно първенство се повтори и тази вечер в Марсилия, където "трите лъва" пропуснаха да стартират с победа на европейския шампионат във Франция.

    След като Ерик Дайер откри резултата в 73-ата минута от свободен удар, Денис Глушаков изравни в 92-ата при едно от малкото положения за Русия, а двубоят завърши 1:1 в група В.

    Съставът на селекционера Рой Ходжсън доминираше от самото начало до края, като създаде поне дузина добри положения, но стана жертва на характерна наивност в края на срещата. Тя лиши англичаните от заслужени три точки на "Стад Велодром".

    Англичаните създадох а първата си сериозна опасност в седмата минута, когато Кайл Уокър напредна отдясно и комбинира с Адам Лалана, но неговият мощен удар от десет метра беше в тялото на Игор Акинфеев и вратарят с вещина изби в корнер.

    Две минути по-късно Деле Али стреля с глава след страхотно центриране на Стърлинг, а Хари Кейн се опита да добави, но не се получи, а и нападателят на "Тотнъм" беше в засада.

    Натискът на Англия беше много силен и напрежението пред Акинфеев се засили. В 13-ата минута Кейн стреля с глава от ъглов удар след центриране на Кейн.

    Руснаците отговориха с опасен удар с глава на Сергей Игнашевич в 17-ата минута. Вратарят на Англия Джо Харт спаси без проблеми.

    Адам Лалана пропусна втората си добра възможност да отбележи първия гол в мача в 22-ата минута, когато шутира встрани от вратата. Две минути по-късно Лалана изведе Стърлинг, но скоростта на играча на "Манчестър сити" не беше достатъчна, за да отправи удар.

    В 35-ата минута дойде редът и Уейн Рууни да отправи своя удар към вратата, след като Деле Али навърза няколко защитници на Русия на десния фланг. Ветеранът стреля от волле, но точно във вратаря, който боксира сигурно.

    Изключително активният отляво Дани Роуз центрира опасно в 42-ата минута и отново се наложи Акинфеев да се намесва, да са не стане по-сложно за него. Все пак руснаците успяха да удържат на английската вихрушка, която ги връхлетя през първото полувреме. Англия направи десет опита за отбелязване на гол, но не успя да пречупи съперниците, които се задоволиха само с един опит.
    Руснаците започнаха малко по-концентрирано второто полувреме и след пробив на Кокорин отдясно се получи напрежение пред вратата на Харт, но Кейхил изби топката.

    Постепенно възпитаниците на Рой Ходжсън отново вдигнаха темпото и се опитаха да върнат играта в половината на Русия. Играчите на "сборная" се принуждаваха да извършват нарушения, за да спират атаките, а някои от тях бяха много близо до линията на наказателното поле. Рууни стреля над гредата от свободен удар в 55-ата минута.

    Въпреки това дълго време двата състава бяха равностойни на терена. Интересните положения бяха малко, но изведнъж в 70-ата минута англичаните избухнаха с две греди в рамките две-три секунди. Първо удар на Рууни от около 18 метра принуди Акинфеев да избива в гредата, а последвалият удар на Лалана от засада също срещна десния стълб.


    В 73-ата минута при поредния свободен удар Ерик Дайер откри резултата с мощен шут в горния ляв ъгъл на Акинфеев. Шутът беше толкова мощен, че вратарят не успя да се намеси по никакъв начин.

    Това беше първият английски гол от свободен удар на голям турнир от десет години, след като Дейвид Бекъм вкара на Еквадор през 2006 г. До този мач той не беше опитвал да стреля от свободен удар във Висшата лига в нито един от досегашните си 65 мача.

    Английският отбор направи смените си след гола и започна да играе по-предпазливо до края на срещата. Тимът започна да разчита на контраатаки в опит да стигне до второ попадение.

    Но това не помогна, защото в 92-ата минута Березуцкий се извиси при центриране в наказателното поле и изпрати топката в далечния за Джо Харт ъгъл. Там Денис Глушаков добави в мрежата, но и без това топката влизаше.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини