В Смолян - пълно видеонаблюдение на пътищата

Община Смолян е една от първите в България, която има изцяло изготвен проект за видеонаблюдение по пътищата. Това каза пред агенция Фокус кметът Дора Янкова.

Стойността на проекта е 1,5 млн. лв. като предстои да се кандидатства за средства по Оперативните програми на ЕС за реализацията му.

Янкова обясни, че се предвижда да бъдат монтирани камери на всички входове и изходи на Смолян, на най-натоварените пътни артерии, както и на местата, където възникват най-често, пътнотранспортни произшествия.

Камерите ще се управляват от специален пункт в ОДП - Смолян, където ще се следи за нарушения от страна на водачите.

Дора Янкова подчерта, че реализацията на проекта, ще намали нарушенията от страна на водачите и ще подобри сигурността на гражданите. Камерите ще могат да измерват и скоростта на автомобилите и така всеки, който кара с повече от разрешената скорост ще бъде глобяван, посредством акт, изпратен по пощата.

Кметът на Смолян е убеден, че с реализацията на проекта, пътнотранспортните произшествия ще спаднат чувствително. Наблюдението по входовете на Смолян пък ще предотврати влизането на съмнителни лица в града.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини