НЛО кацна в Лондон!

В събота гигантско тяло, наподобяващо НЛО се появи до Tower Bridge в Лондон като стана ясно, че то е част от церемонията по представянето на новия Opel Insignia. Автомобилът ще бъде "разкрит" днес (понеделник 21 юли) в парк Potters Fields с впечатляващ номер, а световната му премиера ще се състои на автомобилното изложение утре (вторник, 22 юли).

Новият Opel Insignia дава ярко изражение на един нов, спиращ дъха дизайн - и двата типа каросерии се отличават с плавен, мускулест и едновременно с това елегантен силует с наподобяваща спортно купе линия на покрива. Дизайнерите на новия автомобил са решили да създадат подобни по стил версии, за да запазят в пълна степен красотата на най-новия модел на Opel в средния клас. Дължината на хечбека и седана е 4 830 милиметра, а междуосното разстояние също е еднакво със своите 2 737 мм.

Разходът на гориво, емисиите на CO2 и динамичните характеристики на Insignia се възползват от предимствата на аеродинамичната ефективност, оптимизирана в продължение на повече от 650 часа в аеродинамичен тунел. Резултатът от това е постигането на най-добрия в този автомобилен клас коефициент на въздушно съпротивление от 0.27.

Възможността за едновременно предлагане на седана и хечбек-версията от самото начало на продажбите е особено важно на пазари като този в Обединеното кралство и Франция например, където моделите с пет врати традиционно се радват на голям пазарен дял в средния клас автомобили, докато клиентите в Германия и Испания от друга страна, като цяло предпочитат класическия седан с четири врати. Цените за новия модел на пазарите във Великобритания, Ирландия, Германия, Австрия и Швейцария ще бъдат обявени официално на 22 юли в Лондон. Новият модел ще се появи в германските представителства на марката преди края на тази година, а на другите пазари от януари 2009 година. В Opel очакват двете версии на модела да постигнат приблизително еднакъв тираж на продажбите.

Още от самото начало Insignia ще се предлага с богата гама от двигатели. На разположение са общо седем мотора - всички те отговарят на нормата за вредни емисии Euro 5 и работят в комбинация с шестстепенни предавателни кутии. Четирите бензинови агрегата обхващат диапазона от четирицилиндровия мотор с мощност 115 к.с. до мощния V6 с 260 к.с. Трите нови турбодизелови агрегата с директно впръскване на гориво, разработени специално за Insignia се отличават с работен обем 2.0 литра и максимална мощност от 110 до 160 к.с.
Източник: auto-press.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини