Chevrolet Camaro – класиката се завърна

Почти успоредно с премиeрата на новата Insignia на Opel в Лондон, в Детройт се състоя световният дебют на един емблематичен не само за марката Chevrolet модел, но и за автомобилостроенето като цяло. На бял свят се появи изцяло новото поколение на класиката Camaro.

Продажбите на колата ще започнат през първата четвърт на следващата година, като клиентите ще могат да избират между две основни нива на изпълнение- LS и LT, които разполагат с V-образни, шестцилиндрови двигатели, както и във версия SS, която ще бъде екипирана с V8 задвижващ агрегат. Първата група ще предложи максимална мощност от 300 конски сили и максимален въртящ момент от 370 Нм, а в стандартното оборудване е включена и шестстепенна механична предавателна кутия. Като допълнително се предлага монтирането на шестстепенна роботизирана.

При V8 модификацията Camaro SS нещата "позагрубавят". Максималната мощност на 6.2 литровия мотор е 422 конски сили, а максималният въртящ момент достига 553 Нм.

В зависимост от нивото на изпълнение, в оборудването на изцяло новото Camaro ще могат да бъдат открити набор 18-, 19- и 20- цолови джанти, шест предпазни въздушни възглавници, Bluetooth и USB интерфейс, система за подпомагане на паркирането на заден ход, система за дистанционно стартиране на двигателя и много други.
Източник: auto-press.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини