България се превръща в център за интернет престъпления

Американските власти смятат, че Източна Европа и по-специално България са се превърнали в център за кражби на самоличност и продажби на пин-кодове и номера на кредитни карти по интернет.

Американският телевизионен канал KRCG съобщи, че негово разследване е показало, че само срещу 250 долара, преведени в българското пристанище Варна чрез клон на Western Union, може да бъде получен номер на истинска кредитна карта заедно с кода за сигурност и пин-номера.

Това е поискал от разследващите журналисти продавач, нарекъл себе си D3X, който им обещал веднага номератa на кредитни карти, след като получи парите във Варна.

За по-малко от две минути, за 250 долара, можете да получите самоличността на друг човек, съобщава телевизионният канал от щата Мисури.

Проблемът е, че повечето търговци на самоличности са далеч и се крият зад фалшиви или анонимни банкови сметки.

Според американският телевизионен канал, Федералното бюро за разследване е засипано с оплаквания за злоупотреби с кредитни и дебитни карти, от които се теглят пари в отдалечени страни като Румъния и България.

ФБР започва сътрудничество с новия център за оплаквания от интернетни престъпления - Internet Crime Complaint Center или IC3, и призовава всички жертви на подобни престъпления да се обръщат към него, за да бъдат предотвратени те в бъдеще.

Телевизията призовава всички пострадали да се обръщат веднага към ФБР или към IC3.gov, за да съобщават за съмнителни сделки с техни кредитни или банкови карти.
Източник: kafene.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини