Уволняват след проверка на е-пощата

Специални отдели следят имейлите на служителите Всеки втори работодател в САЩ чете електронната поща на своите служители, установи проучване на компанията Proofpoint за 2007 година, данни от което са изнесени в CNET.

Имейлите на 44% от служителите в големите американски компании са преглеждани от шефовете поне веднъж, твърди още проучването. Нещо повече, електронните кореспонденции на 41% от наетите в компании с персонал над 20 000 души се проучват редовно от специално създадени отдели.

Над една четвърт от анкетираните ръководители признават, че са уволнили служители, заради нарушения в информационната сигурност, разкрива изследването. Изтичането на информация е нанесло вреди на бизнеса в 23% от проучените компании.

Ръководителите се страхуват освен от изтичане на информация, но и от социалните мрежи, блоговете, форумите и сайтовете за видео. В 11% от компаниите са били наложени дисциплинарни наказания на работници, които публикуват в блоговете информации със служебен характер, твърди проучването.
Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини