Фалшиви имейли от НАП разпространяват вируси

Фалшиви имейли разпространяват от името на Националната агенция по приходите (НАП) предупреждения за промяна в регламента за подаване на данъчните декларации. 

Подобни съобщения, уж разпространени от НАП, не се появяват за пръв път. Последно през февруари се забелязаха сходни имейли, приканващи получателите да отворят прикачен файл, в който да видят измененията в регламента. Още тогава от агенцията предупредиха, че става въпрос за вирус и компресираният файл не трябва да се отваря.

Озаглавени "Уведомление относно промени в регламента за подаване на декларации към НАП", те гласят следното:

Уважаеми госпожи и господа,

Национална агенция по приходите (НАП) напомня за промени в регламента и периодите за подаване на декларации в НАП. Необходимо е да се запознаете с нововъведенията с цел спазване на всички срокове. Напомняме, че в случай на данъчно задължено лице, което не подаде декларация по този Закон, не я подаде в срок, не посочи или невярно посочи данни или обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък, се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1000 до 6000.

Внимание!
Всички подробности касаещи изменения на регламента и сроковете ще намерите в прикачения файл.

Национална агенция за приходите.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини