Честито нови министри

Със 155 гласа "за", 74 "против" и нито един "въздържал се" парламентът одобри и структурните и персонални промени в кабинета.

Министерството на земеделието и продоволствието и Министерството на държавната политика при бедствия и аварии се преименуват съответно в Министерство на земеделието и храните и Министерство на извънредните ситуации.

От трима на четирима се увеличава броят на вицепремиерите, прие Народното събрание. Досегашния посланик на страната в Германия Меглена Плугчиева беше избрана за вицепремиер, който ще координира дейностите, свързани с усвояването на средствата от европейските фондове.

Министър на вътрешните работи става досегашният председател на ПГ на "Коалиция за България" Михаил Миков, Евгений Желев бе избран за министър на здравеопазването, Николай Цонев - за министър на отбраната, Валери Цветанов - за министър на земеделието и храните.

Парламентът освободи от постовете им Румен Петков, Радослав Гайдарски, Веселин Близнаков, Нихат Кабил и Емел Етем. За министър на извънредните ситуации беше избрана Емел Етем.

Промените подкрепиха депутатите от управляващата коалиция и независими народни представители, опозицията гласува "против".
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини