Днес е нощта на ”Оскар”-ите

Днес е нощта, която цялата филмова индустрия чака с нетърпение – церемонията по връчването на наградите "Оскар". Тази вечер в Kodak Theatre Американската академия ще раздаде филмовите си отличия за 80-ти юбилеен път. Водещ на церемонията тази година е комикът Джон Стюарт.


Ожесточена ще е конкуренцията между филмите Ще се лее кръв (Thete Will Be Blood) и Няма място за старите кучета (No Country For Old Men). В надпреварата се включват и британската драма Изкупление (Aronement) и адвокатският трилър Майкъл Клейтън (Michael Clayton).


Тази година цялата електроенергия, която ще бъде използвана по време церемония по раздаване на "Оскар"-ите, ще бъде набавена от вятърни генератори. Целта е да бъде "намалена екологичната следа", която оставя церемонията по раздаването на най-престижните награди в света на седмото изкуство.


Допълнителните електрогенератори, които ще бъдат използвани за шоу ефекти и за обезпечаване на работата на журналистите, ще работят с топливни смеси на основата на биодизел. Колите, които работеха при подготовката за церемонията, работеха с водород. Всички програми, покани, пропуски, пликове и картички са частично направени от рециклирана хартия.


Припомняме ви, че най-бляскавата церемония в Холивуд беше поставена под въпрос заради стачката на сценаристите, продължила три месеца с успешен кра преди две седмици.
Източник: pop.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини