Горещ флирт пред камерата

Филмова версия на "Бохеми" от Пучини се снима в момента във Виена. Австрийската общественост се вълнува за предстоящия филмов спектакъл под режисьорската "палка" на Роберт Дорнхелм. Очакванията са за изключителен музикален филм, главните роли изпълняват любимците на публиката Роландо Вилазон и Анна Нетребко.

Снимките на романтичната история между бедния поет Родолфо и болната Мими, продължаваща 100 минути, ще завършат до две седмици.

"Някои се снимат полуголи на младини, за да се радват на младостта си като остареят. Анна Нетребко и Роландо Вилазон снимат филм", коментира критичката Ана Гастайгер.

Преди две и половина години двамата гледали свой видеозапис на "Бохеми" в Петербургския Марински театър и решили, че това е проектът на мечтите им. Не е често явление подобни намерения да намерят пълна и обща подкрепа, но очевидно изключителната харизма и прекрасните гласове на Нетребко и Вилазон правят чудеса.

Продуцентите Ян Мойто (Унител Класика, Мюнхен) и Курт Мърквичка (МР Филм, Виена) са оптимистични, че ако всичко върви гладко, филмът, осъществен и чрез финансова подкрепа на Виенския филмов фонд, на Австрийския институт за филмово изкуство и споразумението с Австрийските радио и телевизия за филмопроизводство, ще е готов до май и ще може да бъде представен в Кан.

Снимките продължават само месец, но докато се напасват сроковете за изпълнители, режисьор и продуценти, вече минаха две години. Много трудна е допълнителната обработка на материала, музикалният запис е направен през април миналата година на концертно изпълнение на "Бохеми" в Мюнхен.

Сега снимките се синхронизират с картината, Дорнхелм снима дигитално на супер 35 мм, необходима е и компютърна обработка на заснетия материал. Дорнхелм не прави нова помпозна инсценировка а ла Дзефирели, сценографията подсказва какво има пред вид: "Смесица от натурализъм и измислица", нещо средно между филм и опера.

Филмът е специално за Вилазон и Нетребко, категоричен е режисьорът, те са неговите вдъхновители. Въпреки че в края на лятото Нетребко ще става майка, снимките вървят по план и певицата печели допълнителното възхищение от страна на екипа : "Прекрасна е, това, което прави, е страхотно дори за жена, която не е бъдеща майка", не скрива възхищението си режисьорът и добавя пояснително "но тя е рускиня". БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини