Филм по "Майстора и Маргарита"

Компанията Stone Village Pictures на продуцента Скот Стейндорф ще екранизира романа на Михаил Булгаков "Майстора и Маргарита", съобщи Hollywood Reporter.


Последният филм на Stone Village Pictures засега е екранизацията на романа "Любов по време на чума" на Габриел Гарсия Маркес. През 80-те години Роман Полански искаше да екранизира романа на Булгаков за киностудията Warner Bros., но проектът не беше реализиран.


„Майстора и Маргарита" (на руски „Мастер и Маргарита") е роман от Михаил Булгаков (1891-1940), издаден изцяло за пръв път през 1967. Действието се развива около посещение на Дявола в Москва през 20-те години. Много критици смятат книгата за един от най-значимите руски романи на 20 век. По сюжета му са направени множество театрални постановки и няколко филма (в Югославия, Полша, Швеция и Русия).


Романът е публикуван цели 26 години след смъртта на автора. Първото му издание е от 1966 г. и е в съкратен вариант за списание. За да достигне романа до читателя, основна заслуга има съпругата на писателя Елена Сергеевна Шиловская, която в тежките сталински времена успява да запази ръкописа на романа.
Източник: pop.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини