Любовна книга за Свети Валентин

"Светът е за двама", химнът на влюбените от Мария Нейкова, е заглавието на най-новото издание на издателска къща "Персей" и новата любов на кафето Coffee-Mate, което ще излезе на книжния пазар в навечерието на Деня на влюбените.



Книгата с твърда луксозна подвързия и красиви цветни илюстрации е придружена от компактдиск, с най-обичаните песни за любовта в изпълнение на един от най-големите български музиканти.


Разкошното томче е тазгодишното предложение на Coffee-Mate за един романтичен подарък в Деня на влюбените. Изданието е събрало най-хубавите любовни сонети в световната лирика на автори като Шекспир, Петрарка, Микеланджело, Данте, Бокачо, Ронсар, Верлен, Гьоте, Рилке, Пушкин, Лилиев, Дебелянов, Елисавета Багряна, Яворов, Евтим Евтимов, Димитър Методиев, Иван Давидков и много други.


Специално за "Светът е за двама" голямата българска поетеса Маргарита Петкова написа два сонета, първата публикация на които ще бъде в книгата. Единият от тях е интерпретация на заглавната тема "Светът е за двама".


Орлин Горанов, Тони Димитрова, Мими Иванова, Богдана Карадочева, Петя Буюклиева, Катя Филипова, Росица Кирилова, Нели Рангелова, Маргарита Хранова, Веселин Маринов, Рени, дуетите "Шик" и "Ритон" са част от музикантите, чийто песни на любовна тематика са събрани в музикалния диск към "Светът е за двама".


Във всеки екземпляр от "Светът е за двама", читателите ще открият и специален жест от създадените един за друг Coffee-Mate и Nescafe Classic, с чиято подкрепа изданието се появява на пазара.


Инициативата на издателска къща "Персей" да подариш книга-бижу за Свети Валентин започва през 2005-а с издаването на антология на световната любовна лирика "Обичам те", последвана от шедьоврите на българската любовна лирика "Да те жадувам" през 2006-та.


През 2007-ма година традиционното подаръчно издание за Празника на влюбените на "Персей" е подкрепено от Coffee-Mate. Така се появява томчето, събрало най-хубавите любовни стихове на големия български поет Евтим Евтимов "Ти си любовта".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини