Deep Purple в Русия

Рокаджиите от легендарната група Deep Purple са се запътили към Москва, за да попеят на прощалното парти на сегашния президент на енергийния гигант „Газпром" и бъдещ президент на Русия Дмитрий Медведев.

За Медведев се знае, че е фен на „дълбоко пурпурните" британци, известни с хитове като "Smoke on the Water", „Speed King" и „Child in Time".

Шоуто ще бъде не къде да е, а в Кремъл, и по този начин ще се отбележи и 15-та годишнина от основаването на компанията "Газпром", е съобщил анонимен фирмен източник на агенция Ройтерс.


Руските медии напомнят, че през 2007 г. вицепремиерът и министър на отбраната Сергей Иванов и още 70 представители на едрия руски бизнес докараха Deep Purple в Москва за таен концерт пред елитна публика.


Очаква се президентът Путин също да присъства на скромното тържество, организирано на 11 февруари т.г. в чест на неговия наследник, въпреки че Владимир Владимирович обича повече патриотични руски песни.


Когато Медведев спечели президентските избори в Русия, неговото място, като президент на „Газпром", ще бъде заето най-вероятно от настоящия премиер на страната Виктор Зубков.


Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини