Връчват наградите "Музикант на годината" на БНР

Днес в 19.00 ч. в зала „България" в София под патронажа на министъра на културата проф. Стефан Данаилов ще се състои Тържествен концерт – церемония „Музикант на годината 2007 и имена от бъдещето".


В концерта, освен номинираните за наградата „Музикант на годината", участват млади виртуози от Националното музикално училище „Любомир Пипков" – Лия Петрова, Георги Величков, Асен Танчев, Аманда Николова, Мартина Димова, Перкусионен ансамбъл, Струнен оркестър, Народен хор. Във фоайетата на зала „България" с повече от 70 творби - живопис, графика, рисунки и скулптура, се представят ученици от Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров" – София. Изложбата ще бъде официално открита в 18.30 ч., а концертът ще започне в 19.00 ч.


Организатори на събитието са Президентски клуб – България и Българското национално радио със съдействието на Министерството на културата. Президентски клуб – България е неправителствена организация, създадена през 2006 г. В нея членуват млади хора, собственици на фирми, ръководители на предприятия и организации. В дейността им е включена подкрепа на млади таланти и популяризиране на постиженията на младите хора в България.
Източник: bgnes

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини