Пауло Коелю създаде сайт, за да разпространява пиратски копия на книгите си

Докато звукозаписните и кинокомпаниите разсъждават за вредата от пиратството и спадане на продажбите, популярният бразилски писател Пауло Коелю смело качва на своя сайт линкове към пиратски копия на своите книги, съобщава TechDirt.com. Той самият си признал за това в свое изказване на конференцията Digital Life Desing в Мюнхен.

За целта писателят открил специален блог, който нарекъл Pirate Coelho. На страниците на блога редовно се появяват препратки към торент файлове и други ресурси, където могат да се свалят книгите на Коелю на различни езици.

Авторът изобщо не се притеснява от спадане на продажбите. Обратното, откакто той почнал да публикува линкове към пиратски копие на своите книги, продажбите на легалните копия скочили няколко пъти. Коелю е убеден, че хората трябва да имат възможност за избор, още повече, че голяма част от читателите, които са харесали електронната версия на книгата, след това си купуват хартиения вариант.

Впрочем, още през 2000 Коелю публикува на своя сайт книгата Stories for Fathers, Sons and Grandsons, написана специално за Интернет. Тогава за месец книгата била свалена 100 000 пъти, а след пет месеца свалянията достигнали милион.


Източник: pcworld.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини