Хийт Леджър беше намерен мъртъв

Актьорът Хийт Леджър е намерен мъртъв в своя апартамент в Манхатън, съобщи нюйоркската полиция, цитирана от Ройтерс.
"Той бе открит в безсъзнание в апартамента си и очевидно е мъртъв", заяви говорител на полицията. Полицейски източници съобщиха, че са били открити хапчета в близост до тялото му и това свидетелства или за случайна свръх доза, или за самоубийство.

Смъртта на Хийт Леджър е трагичен инцидент, заяви неговото семейство. "Ние, семейството на Хийт, можем да потвърдим голямата трагедия, ненавременно отнела ни нашия любим син, брат и любящ баща на Матилда", каза неговият баща Ким, прочитайки изявление пред семейната къща в австралийския град Пърт.

Холивудската легенда Мел Гибсън също отдаде последна почит на Хийт Леджър. Носителят на "Оскар", който игра заедно с Леджър във филма "Патриотът", описа смъртта на 28-годишния актьор като "трагична".

"Имах толкова големи надежди за него", заяви в изявление Гибсън. "Той тъкмо навлизаше в живота и да умре е трагична загуба. Моите мисли и молитви са с него и неговото семейство", добавя той.

Австралийската звезда Никол Кидман също направи изявление: "Каква трагедия. Моето сърце страда заедно с неговото семейство". Джон Траволта нарече Леджър "един от моите любими актьори". "Неговите способности бяха редки. Това е огромна загуба", каза той.

Кино студията "Уорнър Брадърс" заяви, че развлекателната индустрия е загубила "брилянтен актьор и изключителна личност".

Леджър е роден на 4 април 1979 г. в австралийския град Пърт. През 1999 г. той се снима в холивудския филм "10 неща, които мразя в теб", като в същото време има и главна роля в австралийския филм "Две ръце" с режисьор Грегор Джордан.

След това участва в "Патриотът", "Като рицарите", "Бандата на Кели", "Орденът" и "Братя Грим". По време на снимките на "Бандата на Кели" през 2002 г. Леджър се среща с бившата си приятелка Наоми Уотс.

Връзката им приключва през април 2004 г. Той има връзка и с актрисата Мишел Уилямс, която среща на снимачната площадка на "Планината Броукбек". От нея има дъщеричка.

Леджър получава номинация "Златен глобус" за "Най-добър драматичен актьор" за ролята си в "Планината Броукбек", където играе ролята на овчар от Уайоминг /Енис Дел Мар/, който има любовна връзка с Джак Туист /Джейк Джиленхол/.
Източник: yellow.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини