Филмът ”Cloverfield” лидер в САЩ

След дълго прикривана информация относно сценария на апокалиптичния трилър Cloverfield, той не само оглави американския боксофис, но и за три дни донесе на продуцентите си 16 млн. долара печалба. В основата на този успех седят режисьорът Matt Reeves и продуцентът J.J. Abrams. Без нито едно голямо име в екипа си двамата са екранизирали историята за група младежи, които са се събрали в апартамент в Ню Йорк и се забавляват. След като се чува мощен взрив и града потъва в пламъци, всички мислят, че това е земетресение. Хората излизат уплашени на улицата и цялото действие се развива през погледа на техните домашни камери и мобилни телефони.



Втората позиция е за премиерната комедия 27 Dresses на режисьорката Anne Fletcher. Главните роли в романтичната лента се изпълняват от Malin Akerman, dward Burns, James Marsden и Katherine Heigl. В основата на историята седи младата Джейн, която до този момент е била шаферка на сватби цели 27 пъти. Тайно в себе си тя се надява, че скоро ще срещне мъжа на мечтите си и следващия път сватбата ще бъде нейна. Мъжът скоро се появява в лицето на Джордж, но неприятностите тепърва започват. Тайно влюбена в него, тя разбира, че нейната сестра вече е сгодена за Джордж и тя отново ще бъде шаферка.



Лидерът от миналата седмица The Bucket List пада с две места надолу, но това не му пречи да продължава да се излъчва в 2900 щатски киносалона. Режисьор на трагикомедията е Rob Reiner, който е поверил двете главни роли на холивудските звезди Morgan Freeman и Jack Nicholson. Филмът разказва за тяхното неочаквано приятелство, когато двамата възрастни мъже се озовават в клиника за хора с онкологични проблеми. Диагностицирани с рак, Едуард, който е милиардер, и автомобилния механик Картър, научават, че им остава най-много шест месеца живот. Това ги провокира да си направят списък с неща, които цял живот са искали да направят и да тръгнат да го изпълняват. За целта двамата напускат болницата и започват приключение, за което винаги са мечтали.



Четвъртото място е за комедията Juno, която близо два месеца не слиза от челните места в боксофиса. Известен и като актьор Jason Reitman тук е само режисьор на филма си. В главните роли са актьорите Ellen Page, Jennifer Garner, Jason Bateman и J.K. Simmons. Драмата за тях започва, когато тинейджърката Джуно разбира, че е бременна от най-добрия си приятел. Той отказва да поеме отговорността, но въпреки това момичето решава да роди бебето. С помощта на родителите си тя започва да търси подходяща бездетна двойка, която да осинови нероденето й дете. Подходящото семейство е намерено, но Джуно започва да се чуди дали постъпва правилно и няма да съжалява за постъпката си.



Съкровището: Книгата на тайните (National Treasure: Book of Secrets) продължава да бъде едно от най-гледаните заглавия и този уикенд в САЩ и до момента е инкасирало 98 млн. долара чиста печалба. Големите звезди в лентата са Nicolas Cage, Jon Voight, Ed Harris, Helen Mirren и Harvey Keitel. Действието се върти около Бен Гейтс, който е известен с авантюристичния си подход да разкрива тайни от историята. Този път той и неговият екип са по следите на липсващите страници от тайния дневник на убиеца на президента Линкълн. Съвсем изненадващо разследването отива в друга посока и Бен е изправен пред откритие, което може да промени цялата американска история. Режисьор на приключенския екшън е Jon Turtletaub.



С четири места надолу в класацията пада комедията First Sunday. Въпреки това продукцията на режисьора David E. Talbert успя да върне вложения в нея бюджет само за десет дни. Целият каст в лентата на Talbert е от афро-американски актьори начело с Ice Cube, Regina Hall и Tracy Morgan. Всичко започва, когато Дърел е уведомен, че има да плаща дълг от 17 хил. долара до една седмица или никога повече няма да види сина си. Това го провокира да потърси помощта на приятеля си Лий-Джон и двамата да измислят начин да намерят парите. Планът е готов и те решават да оберат местната църква, когато всички в квартала заспят. Поредица от нелепи случки поставят двамата в неизгодна позиция, когато става ясно, че парите вече ги няма там.



Седмото място е за премиерната комедия Mad Money, което влиза директно в класацията тази седмица. Режисьор на комедията е Callie Khouri, която направи пробива си в Холувуд със сценария на Телма и Луис (1991), за което бе наградена с "Оскар". Новият й режисьорски филм е с участието Ted Danson, Diane Keaton, Katie Holmes и Queen Latifah. Техните екранни герои са част от плана на три жени, които обмислят как да изнесат повредени банкноти за милиони от сградата на Американският Държавен резерв. Бриджит, Джаки и Нина работят от години в учреждението и решават, че така или иначе тези пари ще бъдат унищожени, и защо да не вземат част от тях и да ги върнат наново в банката за осребряване.



Първата екранизация по анимационния сериал от 80-те Alvin and the Chipmunks се превърна в истински касов хит, което само може да радва режисьора Tim Hill. Полуанимационната продукция разказва за три катерици на име Алвин, Саймън и Тиодор. Тяхното дърво в гората е отрязано за Коледа и заедно с него те попадат в къщата на композитора Дейв. Съвсем скоро той става свидетел на необичайния певчески талант на животните, което се превръща в началото на тяхното сътрудничество. Трите катерици записват собствен албум, което ги превръща в истинска сензация. Ролите в лентата се изпълняват от Jason Lee, David Cross и Jane Lynch.



Апокалиптичният трилър Аз съм легенда (I Am Legend) е дело на режисьора Francis Lawrence, който е дал нов живот на лентата от 1971 г. The Omega Man. Главната роля в продукцията се изпълнява от Will Smith, а редом до него играят дъщеря му Willow Smith, Darrell Foster и Alice Braga. Фокусът на действието пада върху д-р Невил, който е останал единственият оцелял в Ню Йорк, след като смъртоносна епидемия е унищожила човечеството. В продължение на три години той изпраща радиосъобщения с надеждата, че все някъде има и други живи хора. В същото време Невил отчаяно търси лекарство против вируса, за да излекува мутиралите създания, които някога са били хора.



Последната позиция в боксофиса е за британската драма Изкупление (Atonement). Съвсем наскоро тя беше отличена със "Златен Глобус", за най-добър филм на годината. Ролите в продукцията на режисьора Joe Wright се изпълняват от Keira Knightley, James MсAvoy и Brenda Blethyn. Драмата е белязала връзката между Сесилия и Роби, когато нейната малка сестра Брайъни го обвинява в нещо, което не е извършил. Това изпраща Роби в затвора, а след това на фронта, като участник във Втората световна война. Брайъни решава да си признае грешката след няколко години, но животите на Сесилия и Роби вече са провалени.

Източник: pop.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини