Микеле Плачидо е „Последният Кръстник“

Последният Кръстник" (L`ultimo padrino) е новият двусериен филм за Коза ностра, който показват на 13 и 14 януари по италианската телевизия.

Минисериалът върви по „Канале 5" на Силвио Берлускони, подобно и на друг излязъл наскоро филм за мафията - „Босът на босовете" (Il capo dei capi).


Режисьор на „Последният Кръстник" е Марко Ризи, който отново работи заедно с Микеле Плачидо.

Актьорът, станал известен с „Октопод", този път се превъплъщава в ролята на Бернардо Провенцано.

По думите на режисьора филмът не разказва историята на Провенцано, а тази на мъжете, които го заловиха.


„Интересувам се най-вече от психологическата конфронтация между два самотни живота - този на мафиотския бос и този на заместник-полицейския шеф Роберто Сана, който го преследва".


Героят в когото се превъплъщава актьорът Даниеле Печи, се вдъхновява от личността на Ренато Кортезе.


Имената на героите във филма не са като тези на истинските персонажи. Босът бива наричан Идду, което на сицилиански диалект значи Чичо.

Подобно на предишния филм „Босът на босовете", който разказа историята на Тото Риина и „Последният Кръстник" не се харесва на италианския министър на правосъдието Клементе Мастела.


„Против тези филми съм. Не смятам за правилно, че негативни личности като Тото Риина и Бернардо Провенцано биват издигани в митове, това не оказва положителен ефект върху младите. Но тъй като филмът вече е заснет, не ми остава нищо друго, освен да го видя", каза Мастела пред италианските медии.


„Полемиките за ефекта, който може да окаже филмът, ме оставят без думи", отговори режисьорът Ризи.


„Искахме само да покажем как Злото може да се доближи до Доброто. Мисля си за отношението на Провенцано към Библията и за дейността му, която от негова гледна точка винаги е била тази да помирява.


Както каза и самият той при залавянето му от полицията: „Не знаете какво правите!". Той беше решаваща фигура за стабилността вътре в Коза ностра", допълни още Марко Ризи.

Източник: bgnewsroom

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини