От три до пет вида бюлетини в секциите за вота

Избирателите ще гласуват с от три до пет вида бюлетини на 25 октомври в зависимост от населеното място, в което дават своя вот. 

Бюлетини за кмет на община и съветници ще има навсякъде, кмет на район ще избират в София, Пловдив и Варна, и кмет на кметство - в селата с повече от 100 жители по постоянен адрес. Петата бюлетина е за референдума. 

Бюлетината е за общински съветници изглежда по сходен начин на тази от предишните избори, обясни говорителят на ЦИК Цветозар Томов по Нова тв. От лявата страна ще бъдат написани имената на партиите, коалициите и независимите кандидати, които участват в изборите за общински съветници, а от дясната са числата, с които гласоподавателят може да се възползва от преференциалния вот. 

„В софийската бюлетина ще има 61 кръгчета”, уточни Томов.

Следват бюлетините за кмет на община, кмет на район или кмет на кметство. От лявата страна ще е името на партията, коалицията или инициативния комитет, а от дясната на самия кандидат. „Максимум две бюлетини ще се попълват от тези”, заяви Томов. 

Накрая е бюлетината за референдума. На нея трябва само да отбележим дали сме съгласни с въпроса на референдума, или не. Тази бюлетина ще се пуска в отделна урна. 

Източник: offnews.bg
Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини