Син на катаджия обра Бил Гейтс. Преглед на печата

„24 часа": Военното разузнаване разследвало има ли офицери травестити

Военното разузнаване е било ангажирано с разследване дали български офицери са участвали във форум на военните травестити във Вашингтон.

Това съобщи парламентарният секретар на Министерството на отбраната Пламен Даракчиев във фейсбук страницата си вчера.

Поводът, по който са задействани хора на служба "Военна информация", е парламентарно питане на депутатката от "Атака" Калина Балабанова дали евентуално български офицери с различна сексуална ориентация не са участвали във въпросния форум.

 

„Труд": Василев взема половината БТК за 20-ина хиляди евро

Цветан Василев напоследък говори рядко. Според него това е така, защото проблемите на КТБ нямало да се решат от хвърлени в публичното пространство думи. Една нова тема обаче не спира да занимава съзнанието му и това е БТК (Виваком) или по-точно как да запази контрола си върху телекома.

За разлика от многото други пропаднали начинания на бившия банкер, заради които именно КТБ е в процедура по фалит, телекомът е актив, който е реален и способен да носи приходи.

 

„Стандарт": Син на катаджия обра Бил Гейтс

32-годишен син на български катаджия се оказа най-големият хакер в света. Алекси Коларов бе заловен в САЩ, след като дръзнал да хакне кредитната карта на самия собственик на "Майкрософт" Бил Гейтс. Нашенецът е известен зад Океана като един от най-добрите компютърни специалисти.

Американците твърдят за него, че е истински гений и ако се труди във фирма на Бил Гейтс в Силиконовата долина, съвсем законно би станал милионер. Сънародникът ни обаче имал тръпка към това да разбира "непробиваеми" банкови системи. Коларов бе арестуван за първи път през 2013 г. в Парагвай.

 

„Монитор": Режат парите на частните школа при слаби оценки

Частните училища, които показват слаби оценки при проверките на образователните експерти, няма да получават държавна субсидия.

Става дума за школа, в които са открити нарушения или показват ниски образователни резултати. Това уточни шефката на просветната комисия в парламента Милена Дамянова по време на последното заседание, когато депутатите приеха на първо четене закона за предучилищно и училищно образование на ГЕРБ. Междувременно беше отхвърлен проектозаконът за народната просвета, внесен от депутати от БСП.

 

„Сега": Държавата поема изцяло санирането на панелките

Амбициозен, но неясен план за санирането на панелки за милиарди левове, който започва ударно да се прилага от 1 януари, обяви вчера регионалният министър Лиляна Павлова. Само през 2015 г., когато има и местни избори, за него ще бъдат похарчени 1 млрд. лв. Още на старта обаче се налагат ограничения. Основното ново правило на програмата е, че ще могат да кандидатстват сдружения на собствениците от блокове с над 36 жилища, но не и отделни входове. Проектите ще се движат не от държавата, а от общините. Създава се и фонд, който да поеме 100% финансирането, без ангажимент от страна на домакинствата.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини