Политическа декларация на Коалиция от партии „Десните“

Днес, 30 ноември 2014 г., се проведе първият Национален коалиционен съвет на Коалиция „Десните“. Делегатите, представители на партиите в Коалицията и гражданската квота приеха политическа декларация.

Прилагаме пълния текст на Декларацията.

Политическа декларация на Коалиция от партии „Десните“ от първият Национален коалиционен съвет

Ние, делегатите от първия Национален коалиционен съвет на Коалиция „Десните“, декларираме:

1. Своята воля да развиваме и разширяваме Коалицията и да работим за мотивиране и организиране на граждани с демократични разбирания в дясно, за да спрем подмяната, която запазва досегашния модел в лицето на ръководствата на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ.

2. Заявяваме, че не откриваме разлики в начина на управление между БСП, ДПС и ГЕРБ и затова поставяме за наша цел промяната на модела, а не обичайното предлагане на поредeн нов политически субект.

3. Коалиция „Десните“, в подкрепа на българските граждани, е срещу олигархичния политически модел, корупцията в управлението и превземането на държавата от ГЕРБ и техните съдружници.

4. Заставаме категорично зад евроатлантическия избор на България, като цивилизационен избор и стратегическо партньорство. Смятаме това за постижение на десницата, което дава исторически преимущества на страната ни.

5. Предлагаме на вниманието на гражданите нашата „Идейна и ценностна политическа платформа“, като носител на реална демокрация, равни права, честни правила, свободна инициатива и благосъстояние чрез труд. Ние сме хора, работили за възстановяване на държавността и модернизация на страната. Затова днес не можем да приемем държава, функционираща единствено в полза на монополите и посткомунистическата олигархия. Ще работим за стабилен баланс между общите интереси на народа и частната инициатива.

6. Ще участваме в предстоящите избори като категорична опозиция на страната на всички свободомислещи хора с десни разбирания, които не се страхуват от истината и искат да осигурят добър дом за децата си.

7. Коалиция „Десните“ започва подготовка за явяване на местни избори 2015, за да върне доверието на българите в местните власти, да възстанови силата на общините и възможностите им за самоуправление в условията на демокрация. Нашите кандидати ще работят за въвеждане на безпрекословен ред и сигурност на гражданите, повече работни места и прозрачност в работата на кметствата.

Неделя, 30 ноември 2014 г.

Коалиция от партии „Десните“

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Mi
    Miiii
    1 -1
    21:23, 30 ное 2014
    Искрено се надявам най накрая да има наистина едни десни. Щото реформаторите не могат изобщо да се нарекат независимо какво си въобразяват.Е, десни, давайте
Последни новини