Бареков: Правителството на Борисов вече е зависимо от ДПС

Правителството на ГЕРБ и Реформаторския блок вече е зависимо от ДПС в парламента. Тов обяви в предаването „Събуди се“ по Нова ТВ лидерът на „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков. Според него зависимостта идва от двамата независими депутати, излезли от групата на ДПС и първият тест за това ще бъде приемането на бюджета, обясни той. От друга страна групата на ДПС е от малкото, както и на БДЦ, които ходят на работа и крепят кворума в НС. Борисов ще има сериозен проблем с включването на Патриотичния фронт в управлението, ако не намери елегантен начин да се отърве от тях. Мисля, че вече го е намерил, каза Бареков, визирайки подкрепата на двамата, излезли от групата на ДПС като независими и от независимата Анна Баракова, които се очаква да заменят гласовете на ПФ.

На Борисов предстоят срещи следващата седмица в Брюксел като една от тях ще бъде с Джефри ван Орден, коментира евродепутатът. Той каза, че има декларации на три политически сили в Европарламента срещу включването на патриотите в управлението. „Г-н Жозеф Дол го каза много ясно в София, либералите го казаха няколко пъти, а после и ПЕС“, обясни Бареков. Според него проблемът не е във ВМРО, която е умерена и призната в Европа политическа сила. Проблемът бил в хората на Валери Симеонов, които имат статута на създатели на Атака, в антисемитизма на Сидеров и в цялото антиевропейско поведение на тези хора. Като политическа грешка Бареков определи решението на Каракачанов да напусне коалицията с ББЦ, която ако това не бе станало, сега щяла да има 40 депутати и да извади ДПС като фактор, от който зависи всяко правителство.

Ние нямаме място в това управление, различията ни с управляващите са достатъчно големи. Нито нас ни искат, нито ние имаме желание да се включваме в него. Имахме идея да се направи коалиция ГЕРБ и РБ, което да има нашата подкрепа, но без никакво споразумение. Вече е късно. Нямаме диалог с това управление, вече е късно за такъв. Не съм момче на повикване, някой да ми се обади по телефона и да ме вика да говорим, аз съм евродепутат. Разговорът трябва да бъде между всички политици. Явно ГЕРБ си мислят, че имат резервен вариант и ще разчитат на независимите депутати, посочи лидерът на „България без цензура“.

Той обяви, че партията му не иска да участва в управлението, защото няма реформи и на практика вече е късно за тях с така предлагания бюджет. „Това е изключително слаб и консервативен бюджет, с който реформи няма как да се направят, а не стане ли това в началото на един мандат, то те няма въобще да се случат. В бюджета са заложени огромни дефицити – 8 млрд. нов заем, 30% дълг от БВП. Това е много опасно, когато няма икономика. Само двете може би най-силни икономики Белгия и Германия си го позволяват. При нас е пълнене на дупки. Москов как планира да направи да направи здравната реформа? Ако не я направи през следващите няколко месеца, доверието в това правителство ще се изчерпи“, категоричен е Бареков. Той уточни, че предстои коалиционен съвет на партньорите на ББЦ и заседание на парламентарната група на БДЦ преди гласуването на бюджета в парламента.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Zl
    zlatka
    2 -1
    21:30, 30 ное 2014
    UJASSS!!!Toq nqmali nai posle nqkoi da mu kaje ,che e seriozno bolen,da otide da se lekuva,kakuv idiot otide v Evropa,Smqx !!
Последни новини