Борисов готов на коледни за пенсионерите срещу лява подкрепа

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бил склонен и на по-леви мерки в следващото си управление. В замяна обаче той ще иска подкрепа за конкретни политики. За пример от партията победител на изборите мислят за някакви коледни компенсации за пенсионери и уязвими групи заради зимния сезон и поскъпналия ток.

Това научи News.bg от свои източници, участвали в днешните разговори за съставяне на кабинет.

Припомняме, левите настояват за коледни добавки за възрастните хора.

На днешната среща лидерът на ГЕРБ е попарил желанието на ДПС шефът Лютви Местан да получи подкрепата на формацията му, макар че Местан отново е подчертал, че без ДПС няма как да има дясно-центристко стабилно управление.

Бойко Борисов обаче е бил категоричен, че това, което предлага е кабинет без ясно изразено мнозинство между партията му и Реформаторския блок, тъй като двете формации са в едно европейско семейство - членки са на ЕНП. Такова управление освен всичко друго би се приело добре в Европа, след като стана ясно, че германската формула на власт няма как да се пресъздаде у нас във вариант ГЕРБ-БСП, след като левицата категорично отказва да влезе в такова управление.

На срещата е имало и единение в позициите на доскорошните партньори БСП и ДПС, че съвсем ясно трябва да бъде казано и обявено, че следващото управление е дясно. Така столетницата щяла да се изяви като категорична опозиция.

Патриотичният фронт вече нееднократно заявиха, че ще подкрепят конкретни политики, които са от полза за държавата. АБВ също смятат да застанат зад решения, които са в тяхната платформа и визия за страната. Най-вероятно, от АБВ ще застанат зад плана на герберите за коледни компенсации за пенсионерите и най-бедните.

Подкрепа най-вероятно ще има и от ББЦ, е станало ясно от днешните разговори.

Така Бойко Борисов е оставил в ръцете на реформаторите ключът за бъдещо управление. Те обаче настояват за широка подкрепа на следващия кабинет, каквато обаче на този момент очевидно няма как да има.

Всички обаче са били единодушни, че срок за управление на следващия кабинет предварително не трябва да се задава.

Били са на една позиция и за спешните проблеми на страната - КТБ и актуализацията на бюджета. Не е влизано обаче в конкретика.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ga
    galq600
    1 0
    16:45, 28 окт 2014
    G-n borisov kak edin invalid sas 131lv pensiq 6te pla6ta skapiq tok na avstriiskite izmamnici,koito sa zatvorili tablata i sa slojili prisposoblenie za direktno koregirane na el energiqta distancionno,naerepetata i zelenata energiq tam na o6te nqkoi si.koi sklwchi tezi dogovori,za6to vsichko stava zadkulistno.tozi narod e napraven finansovo zavisim,kade sa parite na horata,koito sa rabotili 38 godini a se pensionirat sas 150 lv.naroda skoro nqma i da glasuva sabudi se naroda.krai na zadkulisnite igri,naroda nqma da pozvoli da e manipoliran.
  • 2
    25
    2552
    0 -1
    20:06, 28 окт 2014
    Sibudi se narode nepozvolavai na mafiot povtorno da upravlava i da ograbi tazi bedna srtana.tozi go vidahte kak upravlava6e.predi6nia pit.toi ne idva za dobro na detsata i za vizrasnite da ne govorim za zaplatite.trabva da se nadigne naroda ina4e. 6te stava o6te po lo6o 6te a iztriat bg ot kartata na sveta. Dnes edna banka utre druga i posle dirjavata.mladeji proglendnete.
Последни новини